Najviac informácií o Borskom Svätom Jure!|streda, 24 apríla, 2024
Práve ste tu: Home » Hlásenie rozhlasu » Hlásenie obecného rozhlasu (14.10.)

Hlásenie obecného rozhlasu (14.10.) 

  • Dňa 14. 10. 2016 v čase od 08.30 – 16.00 h Vám Hromek-Gasmont vykoná revíziu. menšie opravy a vyčistí plynové kotle značiek: Protherm, Fortherm, PkM, Modratherm, Minitherm, Atack, Leiber, Destila, Viadrus, Termogas. Premeria, či neprichádza k úniku plynu na rozvode potrubia a plynových zariadení. Z dôvodu častých požiarov, výbuchov a iného nebezpečia je vo Vašom záujme, aby ste mali plynové spotrebiče v dobrom technickom stave pre ďalšiu bezporuchovú prevádzku. Prihlásiť sa môžete telefonicky na tel. čísle 0918 587 349.

  • Futbalový klub v Borskom Svätom Jure, týmto pozýva všetkých priaznivcov futbalu na majstrovské futbalové stretnutia našich mužstiev, ktoré sa uskutočnia nasledovne:
    v sobotu dňa 15. 10. 2016 v čase o 10.00 h odohrajú naši žiaci majstrovské futbalové stretnutie na domácom futbalovom ihrisku s mužstvom z Dojča.
    v nedeľu dňa 16. 10. 2016 v čase o 12.30 h odohrajú naši dorastenci majstrovské futbalové stretnutie na futbalovom ihrisku v Smolinskom.
    v nedeľu dňa 16. 10. 2016 v čase o 15.00 h odohrá naše A – mužstvo majstrovské futbalové stretnutie na domácom futbalovom ihrisku s mužstvom z Jablonice.


  • Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Senici upozorňuje občanov:
    Za zníženej viditeľnosti a v noci musí mať chodec na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev. Použitie reflexných prvkov platí aj pre cyklistov. Pripomíname, že pri zníženej viditeľnosti a v noci nesmú cyklisti jazdiť bez predpísaného osvetlenia. Za nerešpektovanie hrozí chodcom a cyklistom pokuta do výšky 30,-€. Navyše pre cyklistov platí povinnosť nosiť riadne upevnenú ochrannú prilbu. Dospelí musia nosiť prilby len mimo obce, ale deťom do 15 rokov zákon ukladá mať prilbu na hlave aj v obci. Za jazdu na bicykli mimo obce bez riadne upevnenej ochrannej prilby na hlave hrozí pokuta vo výške 10,-€.
    Vodiči musia  predvídať, prispôsobiť jazdu nielen svojim schopnostiam, ale aj poveternostným podmienkam. Vodič smie jazdiť len takou rýchlosťou, aby bol schopný zastaviť vozidlo na vzdialenosť, na ktorú  má   rozhľad.   Toto ustanovenie   zákona   je   dôležité dodržiavať najmä za zníženej viditeľnosti a v noci a predchádzať tak možnej  zrážke s neosvetleným cyklistom, resp. neoznačeným chodcom. Okrem toho, že vodiči musia rátať v tomto ročnom období s častejšími hmlami, mokrými vozovkami a zníženou viditeľnosťou, častou príčinou nehôd býva popadané lístie na cestách, ktoré pôsobí ako námraza. Vodiči musia rátať aj s tým, že im môže náhle vbehnúť do cesty divá zver.


  • Spoločnosť ŠIKOTRANS, s. r. o. , Kúty, pôsobiaca v oblasti medzinárodnej kamiónovej dopravy hľadá zamestnancov na pozíciu vodič MKD do 7,5 tony. Jedná sa o prácu na plný úväzok. Jazdí sa prevažne Slovensko – EU – Slovensko. Požadujeme vodičský preukaz sk. C, profesionálny a zodpovedný prístup k práci. Bližšie informácie poskytneme pri osobnom stretnutí. V prípade záujmu nás kontaktuje na tel. č. 0915 764 900, kde si dohodnete termín pohovoru alebo mailom na simek@sikotrans.sk. Nájdete nás v Kútoch na ulici Železničiarskej 1385.

  • V pondelok, 17. októbra 2016 sa budú vyvážať plasty. Prosíme občanov, aby zviazané vrecia s plastmi vyložili pred dom už v nedeľu večer.