Najviac informácií o Borskom Svätom Jure!|utorok, 23 apríla, 2024
Práve ste tu: Home » Hlásenie rozhlasu » Hlásenie obecného rozhlasu (19.05.)

Hlásenie obecného rozhlasu (19.05.) 

Stratil sa psík Slovenský kopof – fena, čiernej farby, počúva na meno Nela, má 10 rokov, slabo vidí, má cukrovku. Stratil sa v lokalite pri osade Húšky pri pastvinách  na dobytok. Môže sa nachádzať v oblasti v okolí osady Húšky, Tomky jazerá, Trajlinky, Borský Mikuláš. Nálezca nech prosím volá na tel. číslo 0903 457 802 a nálezcu čaká odmena. 


KOBERCE TREND majú mimoriadnu akciu mínus 25% na všetok tovar! Iba od tejto stredy 19.5.2021 do soboty 22.5.2021 mínus 25% na všetko! Presvedčte sa o skvelých cenách na koberce, PVC, vinyl, laminát a ďalší sortiment v predajni Koberce Trend v Senici časť Čáčov.  Iba túto stredu až sobotu zľava pre všetkých a na všetko mínus 25% ! 

 


Vyhlasujeme oznam p. Alojza Kratochvíla: ďakujem touto cestou aj ja, nielen poslanci obecného zastupiteľstva Borský Svätý Jur, za účasť všetkých 3 občanov a 5 poslancov na nezákonne zvolanom zhromaždení k svetlejším zajtrajškom obce a referende o odvolaní starostky. Zároveň touto cestou ďakujem poslancom – Mgr. Jozefovi Balážovi , Mgr. Branislavovi Balážovi, Mgr. Jurajovi Smolárovi, Petrovi Vlkovi, Marte Hromkovičovej, Mgr. Ľubici Uhrovej, Dušanovi Hudecovi a Bc. Ivete Kollárovej, ktorí odhlasovali vybudovanie strelnice v lokalite osady Húšky. Jeden dvojvýstrel na asfaltového holuba dosahuje hladinu hluku cca 300dB. Cez týždeň sa trénuje a v sobotu a nedeľu sú organizované súťaže. Prevádzková doba strelníc je cca od 9:00 h. rána do 20:00 h. večera. Okrem sústavného hluku , naša obec z toho nebude mať nič. Už teraz sa teším aj za Vás, občania. 


Vyhlásenie chatára JUDr. Petra Schmidla : Vážení občania obce Borský Svätý Jur, za seba, ale verím, že aj takmer za ďalších 300 chatárov môžem vysloviť kategorický nesúhlas s postupom poslancov Vašej obce, ktorí odsúhlasili v časti Húšky zámer výstavby strelnice. Celý postup je nezákonný a zaváňa špinavým kšeftom. Navyše, zámer bol odsúhlasený bez akejkoľvek potrebnej dokumentácie na pozemkoch, ktoré žiadateľovi ani nepatria. To, že sa pozemok nachádza v chránenej oblasti II. stupňa ochrany a strieľať sa má smerom na obec a chatovú oblasť už ani neprekvapuje. Verím, že keďže to poslanci odsúhlasili v apríli, ide len o prvoaprílový žart a všetko sa vysvetlí.   


 

Prosíme občanov, ktorí majú ešte záujem o očkovanie proti COVID – 19, aby tak urobili najneskôr do piatku 21.5.2021, nakoľko v piatok 21.5.2021 bude objednávanie ukončené.