Najviac informácií o Borskom Svätom Jure!|štvrtok, 25 apríla, 2024
Práve ste tu: Home » Hlásenie rozhlasu » Hlásenie obecného rozhlasu (07.06.)

Hlásenie obecného rozhlasu (07.06.) 

Súkromný podnikateľ z Nových Zámkov predáva čerstvé jahody 1 kg 3,50 € a 2 kg balenie 7 €. Predáva sa na mieste oproti pošte a predajca sa zdrží 1 hod. od vyhlásenia.  


Miestny spolok Slovenského Červeného kríža v Borskom Svätom Jure ďakuje pekne svojim darcom krvi, ktorý sa dnes 7.6.2021 zúčastnili v HTO v Skalici bezplatného darovania krvi. Sú to títo darcovia krvi: 

Ján Katerinec, Marek Katerinec, Martina Katerincová, Peter Vlk, Rudolf Hrnčiar, Andrej Hajdín, Peter Vavrek, Pavol Šajánek, Ján Chudík, Richard Celláry, Richard Balan


Jún je mesiacom poľovníctva a ochrany prírody. Rodí sa nový život a tak, ako sme už mnohokrát spomínali, zver potrebuje v tomto období pokoj – rovnako ako ľudské mamičky so svojimi malými deťmi. Ten pokoj zvieracích mamičiek a mláďat však narúšajú ľudia , ktorí bez znalosti či pocitu empatie voči zveri vbehnú do lesa na hlučný piknik, bicykel, či vyvenčiť svojho domáceho miláčika. Preto prosíme, nezabúdajte, že zver tu žije spolu s nami – to ona je v prírode doma. Správajme sa tak ako na návšteve, nerobme hluk, nepúšťajme v lese či na lúke svojho psíka na voľno. Správajme sa k prírode s rešpektom.