Najviac informácií o Borskom Svätom Jure!|štvrtok, 28 marca, 2024
Práve ste tu: Home » Hlásenie rozhlasu » Hlásenie obecného rozhlasu (01.12)

Hlásenie obecného rozhlasu (01.12) 

Bratislavská integrovaná doprava a. s. oznamuje, že z dôvodu plánovanej rozsiahlej výlukovej činnosti na železničnej trati č. 110  (Bratislava – Malacky – Kúty – štátna hranica ČR) dochádza od 12.12.2021 k zásadnej zmene grafikonu vlakov železničnej dopravy na tejto trati. Zmeny sa týkajú väčšiny liniek, teda nie len tých, ktoré nadväzujú na vlaky, ale z dôvodu zachovania prestupných väzieb aj medzi autobusovými linkami navzájom a pravidelného prekladu liniek na spoločných úsekoch sa zmeny dotknú aj liniek, ktoré na vlaky nenadväzujú. Nižšie uvádzame konkrétne najvýznamnejšie zmeny týkajúce sa obce Borský Svätý Jur :

  • Vytvorenie nadväznosti na vlaky v smere do/z Bratislavy na železničnej stanici Veľké Leváre. V tejto súvislosti nebude pri vlakoch, ktoré pokračujú z Malaciek v smere na Veľké Leváre zabezpečené čakanie nadväzných autobusov v stanici Malacky ale v stanici Veľké Leváre.
  • Navýšenie počtu spojov v pracovné dni v smere z Malaciek z 12 na 13 spojov a v opačnom smere z 10 na 13 spojov
  • Výrazné navýšenie počtu spojov cez voľné dni z 5 párov spojov na 9 párov spojov – skrátenie celodenného intervalu zo 4 na 2 hodiny
  • Zlepšenie obsluhy rekreačnej oblasti osada Tomky najmä v okrajových častiach dňa
  • Zrušenie zachádzky na prvom rannom víkendovom spoji do Malaciek cez Malé Leváre – skrátenie cestovného času pre cestujúcich po trase linky 275
  • Zachovaný ranný priamy spoj do Bratislavy v približne rovnakej polohe ako v súčasnosti

Okrem zmeny cestovných poriadkov nastane od 12.12.2021 aj zmena názvov väčšiny zastávok, v zmysle našej predchádzajúcej komunikácie. Pôvodne avizovaný termín zmeny názvov od 15.11.2021 bol posunutý po dohode s ostatnými dopravcami. Zároveň sa posúva aj termín výmeny starých označníkov za nové, ktorá by mala prebehnúť počas budúceho roka. 

Cestovné poriadky linky pre obec Borský Svätý Jur PDF – čítať TU 


Mäsozávod Gajary ponúka čerstvé hovädzie, bravčové mäso a mäsové výrobky v akciových cenách dňa 02.12.2021 od 11:15 hod.  Predávať sa bude oproti kultúrnemu domu. 


TOP-FARM Topoľnica oznamuje, že bude dňa 2.12.2021 o 11:00   hod. predávať:  vykŕmené kačice s pečienkou a drobkami, samostatné kačacie pečienky, kačacie diely, droby – podľa dennej nakládky, kačica farmárska s drobmi – nekŕmená, sliepky a kohúty, domáce kurence a kuracie diely – podľa dennej nakládky, morčacie prsia, stehná, krídla, domáce vajíčka, Paštéty TOP-Farm,  Foie gras s tokajským vínom – 5,50 €/ks, Kačacia paštéta s brusnicami – 2,60 €/ks, Kuracia paštéta s pečeňou – 2,30 €/ks, Kačacia paštéta foie gras – 3,30 €/ks, Bravčová pečeňová paštéta – 2,20 €/ks.  !! AKCIA !! Kačacia pečienka mrazená za 23,00 €/kg, Kačacie krídla mrazené za 2,00 €/kg, Kuracie krky mrazené za 1,40 €/kg, Kuracie krídla prémium mrazené za 3,00 €/kg, Morčacia pečienka mrazená za 3,60 €/kg, Objednávky : 0905/ 888 535 (dovoz do obce) Predajca sa v obci zdrží približne 20 minút, predávať sa bude oproti pošte.


Celonárodný projekt “Koľko lásky sa zmestí do  krabice od topánok” aj tento rok vďaka svojim darcom obdarí mnoho osamelých dôchodcov a klientov v domovoch sociálnych služieb. AK aj vy chcete prispieť na túto peknú charitatívnu zbierku a máte radosť z obdarovania iných, tak teraz je tá správna chvíľa, vďaka tomuto projektu môžete na Vianoce niekomu urobiť  radosť. DFS Juránek je kontaktnou osobou pre zber krabičiek pre obce Moravský Sv. Ján, Borský Sv. Jur, Sekule a Šaštín Stráže. Vaše balíčky môžete odovzdať vo Večierke Srdiečko denne do 20:00 alebo v diskonte Helpet, alebo po dohode v DFS Juránek.  V  prípade akýchkoľvek otázok nás kontaktujte na 0907743319. Vopred ďakujeme .