Najviac informácií o Borskom Svätom Jure!|štvrtok, 25 apríla, 2024
Práve ste tu: Home » Novinky » Zber oblečenia

Zber oblečenia 

Obec Borský Svätý Jur oznamuje občanom, že vo vstupnej časti kultúrneho domu je umiestnená interiérová nádoba na použitý textil.

Zbiera sa: použiteľný textil vhodný na ďalšie použitie, a to najmä letné a zimné pánske, ženské a detské oblečenie, zachovalý bytový textil ako návliečky, plachty či periny, rovnako aj topánky, opasky a kabelky. Takéto oblečenie nesmie byť znehodnotené, zašpinené, navlhnuté, zatuchnuté a musí byť zabalené vo vhodnom obale, ideálne v priesvitnom vreci. Ďalej zbierame “doplnkovo” lego stavebnice, angličáky, VHS kazety, MC kazety, DVD filmy, PS hry, PC hry, hudobné CD, a aj knihy. Tieto výrobky by sa mali nachádzať v zbere len v malom množstve napr. do 10 percent, 90 percent by malo tvoriť práve použiteľný textil a oblečenie.

Nezbiera sa: špinavý, poškodený alebo zatuchnutý textil a šatstvo, tzv. „starina“, ktorý ľudia vypratávajú zo starých domov – veľmi staré kabáty, bundy, nohavice, všetko vyrobené za bývalého režimu. Nezbierame použité pracovné úbory, staré monterky, ústrižky po šití, textilné rúška, a ani žiadne priemyselné textilné odpady, rovnako nezbierame matrace, koberce a pod.

Spôsob zberu: Znovu použiteľné oblečenie a obuv občania vhadzujú cez vhadzovací otvor vo vrchnej časti nádoby do už vopred vloženého 120l vreca. Topánky musia byť v pároch, ideálne zviazané šnúrkami.

Taktiež obec pripravuje tradičný jarný zber šatstva, ktorý bude prebiehať od 27.03.2023 do 06.04.2023.