Najviac informácií o Borskom Svätom Jure!|sobota, 4 mája, 2024
Práve ste tu: Home » Hlásenie rozhlasu » Hlásenie obecného rozhlasu (05.03.)

Hlásenie obecného rozhlasu (05.03.) 

(1) Oznamujeme občanom, že obecný úrad pripravuje tradičný zber šatstva, ktorý bude prebiehať do konca marca. Šatstvo môžete priniesť vo vreciach do kultúrneho domu v úradných hodinách. Zbiera sa: použiteľný textil  vhodný na ďalšie použitie, a to najmä letné a zimné pánske, ženské a detské oblečenie, zachovalý bytový textil ako návliečky a plachty, rovnako aj topánky, opasky a kabelky. 


(2) Občania, ktorí si neprajú vhadzovať letáky do poštových schránok, treba si ich označiť nápisom „nevhadzovať letáky“. 


(3) Firma Vadual , a.s. prijme do pracovného pomeru starobného alebo výsluhového dôchodcu na pozíciu vrátnik do areálu Logistického centra Vadual – na „Lúčkach“ v Moravskom Svätom Jáne. 


(4) MVDr. Miča oznamuje občanom, že v sobotu 9.3.2024 budú v obci v časti Tomky očkovať psi a mačky proti besnote, ošípané proti červienke a králiky proti moru a myxomatóze. Očkovanie bude prebiehať od 8:00 a to po domoch. Cena vakcinácie proti besnote a červienke za 1 zviera je 15 Eur, králičieho moru a myxomatózou 1 Eur/ks. Žiadame občanov, aby si pripravili očkovacie preukazy. Ďalej oznamujeme občanom, že si môžu zakúpiť u veterinárnych pracovníkov pre svojich miláčikov tablety proti blchám, kliešťom a hlístom.  


(5) Sociálno-zdravotná komisia obce Borský Svätý Jur vás pozýva na verejný kurz prvej pomoci, ktorý je určený pre občanov Borského Svätého Jura. Ak neviete ako reagovať v život ohrozujúcich situáciách alebo si chcete preveriť základné postupy poskytovania prvej pomoci, príďte si vypočuť a zopakovať zásady podávania prvej pomoci, prakticky vyskúšať resuscitáciu či iné dôležité postupy. Dĺžka kurzu cca 3 hodiny. Termín : nedeľa 10.3.2024 o 14:00 hod. v sále kultúrneho domu. 


(6) Obec Moravský Svätý Ján Vás srdečne pozýva na divadelné predstavenie Kurníkšopa v podaní divadelného súboru Šáchor, ktoré sa bude konať v nedeľu 10.3. o 17:00 hod. v kinosále kultúrneho domu v Moravskom Sv. Jáne. Komédia humorným spôsobom zachytáva ľudí z bežného života a rieši každodenné problémy. Počas predstavenia bude k dispozícii bufet. Vstupné je 5,- Eur. Lístky si môžete zakúpiť na Obecnom úrade v Moravskom Sv. Jáne počas úradných hodín.