Najviac informácií o Borskom Svätom Jure!|štvrtok, 2 mája, 2024
Práve ste tu: Home » Hlásenie rozhlasu » Hlásenie obecného rozhlasu (21.09.)

Hlásenie obecného rozhlasu (21.09.) 

(1) Oznamujeme občanom, že v pondelok 25.9.2023 sa uskutoční zasadnutie obecného zastupiteľstva o 18:00 hod. v kultúrnom dome.


(2) Občianske združenie Zelené Zdravé Záhorie a nezisková organizácie Nová ZEM so sídlom v obci Borský Svätý Jur organizuje pred predajnou Jednota v našej obci v sobotu 23.9.2023 od 8:00 hod. do 9:30 hod.   Petíciu za legalizáciu domáceho chovu hospodárskych zvierat. Súčasná právna úprava zákona o veterinárnej starostlivosti vyžaduje od každého chovateľa hospodárskeho dobytku a domácich zvierat registrovať si chov a znášať s tým spojené povinnosti, pričom pri ich nesplnení hrozia chovateľom sankcie. Chov domácich zvierat a ich následná spotreba pre súkromnú domácu spotrebu je na území Slovenskej republiky tradíciou, ktorá ani v minulosti, teda pred zavedením registrácie chovu, nespôsobovala žiadne významné škody. Štát by mal preto podporiť domácich chovateľov a uprednostniť ich pred zahraničnými družstvami a továrňami na spracovanie mäsa a živočíšnych výrobkov, ktoré na pravidelnej báze zaplavujú slovenský trh nekvalitnými a zdraviu škodlivými výrobkami.  Zároveň môžte tiež podporiť podpisom Petíciu proti plánovanému rušeniu nemocníc.

 Aktuálna právna úprava tohto zákona a tejto vyhlášky predpokladajú určovanie takých podmienok pre zaradenie nemocníc do siete, ktoré mnohé súčasné nemocnice nedokážu splniť. Tým príde nepochybne k vyradeniu týchto nemocníc zo siete a k ohrozeniu práva občanov na dostupnú zdravotnú starostlivosť, ktorú im garantuje Ústava SR.  Zároveň žiadame zabezpečiť a stabilizovať dostupnú sieť všeobecných a špecializovaných ambulantných zdravotníckych zariadení, pretože v súčasnosti plánovaný postup môže znamenať definitívny kolaps zdravotníckeho systému a ohrozenie zdravotnej bezpečnosti občana.

Zber podpisov pod obe petície je organizovaný celoštátne, v rámci celého Slovenska. Ďakujeme za vašu podporu. 


(3) ZOOM Optika Šaštín – Stráže, sídliaca na Námestí slobody 849, Šaštín – Stráže oznamuje občanom, že máme akciu na dioptrické rámiky. Máme široký výber plastových aj kovových rámikov pre všetky vekové kategórie. Príďte a uvidíte. Zároveň vykonávame meranie dioptrií bezplatne. Otváracie hodiny : 8:00 – 16:00 hod., obedňajšia prestávka od 12:00 – 13:00 hod.., tel. 0949 610 160.