Najviac informácií o Borskom Svätom Jure!|piatok, 26 apríla, 2024
Práve ste tu: Home » Hlásenie rozhlasu » Hlásenie obecného rozhlasu (06.05.)

Hlásenie obecného rozhlasu (06.05.) 

Gynekologická ambulancia Moravský Svätý Ján oznamuje že 07.05.2019 nebude pre dovolenku ordinovať. Zastupuje  MUDr. Bajteková Šaštín Stráže.


Oznamujeme občanom, že najbližší vývoz komunálneho odpadu a vývoz plastov sa uskutoční v PIATOK 10. mája.


Detský folklórny súbor Juránek vás pozýva na 5. Krojované slávnosti, ktoré sa v našej obci budú konať v sobotu 11.05.2019. Slávnosti zahájime o 11:30 hod.pred kultúrnym domom krojovaným sprievodom, ktorý pôjde od kultúrneho domu okolo Domova sociálnych služieb, kaplnky, s krátkym zastavením na námestí pri fontáne a odtiaľ naspäť po hlavnej ulici, okolo pošty, predajne COOP Jednota až do kultúrneho domu. O 12:30 hod. sa začne na priestranstve pred kultúrnym domom prehliadka detských folklórnych súborov. V programe sa predstaví 10 detských zoskupení z Čiech a Slovenska čo predstavuje viac ako 250 účinkujúcich . Súčasťou slávností budú aj kreatívne dielne, hrnčiari, stánky s tradičnými remeslami, detský kútik,dobový kolotoč, relax zóna a stánky s občerstvením. V prípade nepriaznivého počasia sa program uskutoční v kultúrnom dome . Večer pokračuje krojovou zábavou od 20:00 hod, na ktorú vás rovnako srdečne pozývame. Do tanca a na počúvanie bude hrať CM Vladimíra Beneše – Notečka z Moravy. 


Obecný úrad Borský Svätý Jur organizuje pre Diakoniu Broumov zbierku obnoseného a nepotrebného šatstva.
Darovať môžete:
– letné a zimné oblečenie, obuv (páry spojené gumičkou)
– posteľnú bielizeň, záclony, uteráky, utierky
– látky (minimálne 1m²)
– perie, prikrývky, vankúše, deky
– kabelky, batohy, drobné predmety z domácnosti
– domáce potreby (biely aj čierny riad, poháre) zabalené v krabici
– menšie elektrospotrebiče
– hračky – aj plyšové, knihy, menšie elektrospotrebiče
Uvedené veci môžete priniesť do kultúrneho domu v Borskom Svätom Jure   do 31. mája 2019 v čase úradných hodín obecného úradu. Viac na www.diakoniebroumov.org.


Stavebniny Čestav s.r.o Sekule oznamujú občanom, že predávajú štrk, piesok, drvený a plavený kameň, zámkovú dlažbu, debniace tvárnice, betónové panelové ploty, vodomerné šachty, OSB dosky, sadrokartónový a zatepľovací systém, spojovací, železiarsky a iný stavebný materiál. Ďalej oznamujú občanom, že rozšírili sortiment o záhradné dekoračné prvky – imitácia dreva. V prípade záujmu môžete volať na tel: 0918 378386, alebo osobne stavebniny Sekule na železničnej stanici. Všetko o stavebninách nájdete na : www.cestav.sk