Najviac informácií o Borskom Svätom Jure!|piatok, 26 apríla, 2024
Práve ste tu: Home » Hlásenie rozhlasu » Hlásenie obecného rozhlasu (10.05.)

Hlásenie obecného rozhlasu (10.05.) 

Futbalový klub v Borskom Svätom Jure, týmto pozýva všetkých priaznivcov futbalu na majstrovské futbalové stretnutie, ktoré sa uskutoční nasledovne:
– v nedeľu dňa 12. 05. 2019 v čase o 17.00h odohrá naše A-mužstvo futbalové stretnutie na domácom futbalovom ihrisku s mužstvom z Duboviec.
O príjemný futbalový zážitok bude postarané.


Pán Eďmar príde v sobotu 11.05.2019 do našej obce predávať planty rôznych druhov, reďkovku, cibuľku, hlávkový šalát, šalátovú uhorku, kaleráb, pikant a chren. Predávať bude od 6:30 hod, oproti pošte.


Detský folklórny súbor Juránek vás pozýva na 5. Krojované slávnosti, ktoré sa v našej obci budú konať v sobotu 11.05.2019. Slávnosti zahájime o 11:30 hod.pred kultúrnym domom krojovaným sprievodom, ktorý pôjde od kultúrneho domu okolo Domova sociálnych služieb, kaplnky, s krátkym zastavením na námestí pri fontáne a odtiaľ naspäť po hlavnej ulici, okolo pošty, predajne COOP Jednota až do kultúrneho domu. O 12:30 hod. sa začne na priestranstve pred kultúrnym domom prehliadka detských folklórnych súborov. V programe sa predstaví 10 detských zoskupení z Čiech a Slovenska čo predstavuje viac ako 250 účinkujúcich . Súčasťou slávností budú aj kreatívne dielne, hrnčiari, stánky s tradičnými remeslami, detský kútik,dobový kolotoč, relax zóna a stánky s občerstvením. V prípade nepriaznivého počasia sa program uskutoční v kultúrnom dome . Večer pokračuje krojovou zábavou od 20:00 hod, na ktorú vás rovnako srdečne pozývame. Do tanca a na počúvanie bude hrať CM Vladimíra Beneše – Notečka z Moravy.


Obecný úrad Borský Svätý Jur pozýva mamičky a babičky na oslavu Dňa matiek, dňa 12.05.2019 o 15:00 hod. do kinosály kultúrneho domu. Program si pripravili deti základnej a materskej školy.


Obecný úrad Borský Svätý Jur organizuje pre Diakoniu Broumov zbierku obnoseného a nepotrebného šatstva.
Darovať môžete:
– letné a zimné oblečenie, obuv (páry spojené gumičkou)
– posteľnú bielizeň, záclony, uteráky, utierky
– látky (minimálne 1m²)
– perie, prikrývky, vankúše, deky
– kabelky, batohy, drobné predmety z domácnosti
– domáce potreby (biely aj čierny riad, poháre) zabalené v krabici
– menšie elektrospotrebiče
– hračky – aj plyšové, knihy, menšie elektrospotrebiče
Uvedené veci môžete priniesť do kultúrneho domu v Borskom Svätom Jure   do 31. mája 2019 v čase úradných hodín obecného úradu. Viac na www.diakoniebroumov.org.


Po vyhlásení prebehne skúška sirény.