Najviac informácií o Borskom Svätom Jure!|sobota, 27 apríla, 2024
Práve ste tu: Home » Hlásenie rozhlasu » Hlásenie obecného rozhlasu (29.03.)

Hlásenie obecného rozhlasu (29.03.) 

(1) Vyhlasujeme oznam Poľovníckeho združenia Borský Svätý Jur :

Vážení občania , v zmysle Zákona číslo 85 z roku 1990 Zbierky zákonov o petičnom práve každého občana vyhlasuje Poľovnícke združenie Borský Svätý Jur petíciu s názvom  “ Stop osídľovaniu prírody“.  Svoje nesúhlasné stanovisko s realizáciou súkromných zámerov v čistej a nedotknutej prírode v katastri našej obce, môžu občania vyjadriť svojim podpisom na petičný hárok. Využili svoju jedinečnú príležitosť ochrániť budúcnosť našej spoločnej prírody v záujme nás všetkých. 
Text petície : My, dolu podpísaní občania svojimi podpismi vyjadrujeme nesúhlasné stanovisko voči tomu, aby sa kataster obce Borský Svätý Jur, jej extravilán nekontrolovane a bez stavebných povolení protizákonne osídl’oval súkromnými zámermi. Týmto žiadame Stavebný úrad obce, aby konal vo veci dodržiavania platného územného plánu a verejného záujmu občanov obce. Požadujeme okamžité zákonné odstránenie všetkých nelegálnych stavieb v prírode, nelegálne oplocovanie pozemkov v prírode a zastavenie premeny nestavebných pozemkov na stavebné ,  vyvodením zákonných sankcií voči porušovateľom. Dôrazne protestujeme proti hazardovaniu a mozn6mu znehodnoteniu našej čistej a nedotknutej prirody, iej nezákonným osídľovaním bez kontroly a povinnosti schvaľovacieho postupu zodpovednými orgánmi obce. 


(2) Súkromný predajca príde zajtra vo štvrtok od 8:00 do 15:00 hod. predávať ovocné stromy : slivky, marhule, jablone, hrušky, broskyne, višne, čerešne, hurmikaki , ringloty a iné, rôzne druhy ovocných kríkov, ťahavých ruží v cene 4,- €/ ks a stromčekových ruží.  Predávať sa bude oproti pošte.     


(3) Mäsozávod Gajary príde zajtra vo štvrtok od 11:15 hod. do našej obce predávať čerstvé hovädzie a bravčové mäso a mäsové výrobky v akciových cenách. V ponuke bude: Bravčový bok s kosťou 3,99 / kg, bravčová masť bal.1kg 2,60, hovädzie na guláš 7,50 €/kg. Predávať sa bude oproti KD.    


(4) Chcete byť pripravení na veľkú noc ? DFS Juránek v spolupráci s obcou vás pozýva na veľkonočné dielne v sobotu 1.apríla o 15:00 do Kultúrneho domu.  Príďte si vyrobiť kraslice rôznymi technikami, naučiť sa pliesť korbáče a pripraviť si rôzne jarné dekorácie so skúsenou floristkou. Na prípravu dekorácií si prineste svoj materiál, ktorý chcete spracovať. Zároveň si budete môcť jarné dekorácie zakúpiť. Tešíme sa na vás.