Najviac informácií o Borskom Svätom Jure!|sobota, 27 apríla, 2024
Práve ste tu: Home » Hlásenie rozhlasu » Hlásenie obecného rozhlasu (06.06.)

Hlásenie obecného rozhlasu (06.06.) 

(1) Stratili sa psy – doberman a vlčiak, ak by ste ich videli alebo mali o nich nejaké informácie, kontaktujte tel. číslo 0949 499583. 


(2) Firma GFW Group hľadá krajcirky na výrobu pánskych a dámskych košieľ , v prípade záujmu nás môžte kontaktovať mailom nclwtz@icloud.com , alebo tel čísle 0914/142138. 


(3) Všetkých milovníkov cyklistiky, histórie a dobrej zábavy srdečne pozývame za ďalší ročník tradičnej cyklojazdy v retro oblečení Túr.De?TU! , ktorý sa bude konať už túto sobotu 10. júna v Moravskom Svätom Jáne. Od 10:00 bude pre všetkých pripravené občerstvenie a celú akciu od jej úvodu bude spríjemňovať populárna hudobná skupina KANTORI. Prezentácia účastníkov sa začína o 11:00 a potrvá až do 13:30. Každý, kto sa chce zapojiť do cyklojazdy, musí spĺňať dve podmienky – musí byť oblečený do retro oblečenia a jeho bicykel nesmie mať žiadne prevody. Štartovné pre dospelých je 10 € a pre deti 5 €. V cene štartovného je zahrnutá cigánska pečienka, nápoj a lístok do tomboly. Ak nie ste fanúšik retro štýlu, ale chcete sa zúčastniť jazdy, ste samozrejme srdečne vítaní. Štart cyklojazdy je naplánovaný na 14:00. Účastníci sa vydajú na trasu z Moravského Svätého Jána od zdravotného strediska smerom na Sekule, potom na Borský Svätý Jur, Tomky, Húšky a Trajlínky, odkiaľ sa vrátia späť do Moravského Svätého Jána. Upozorňujeme, že na rozdiel od predchádzajúcich rokov nebude jazda tohto roku súťažná. Po príchode do cieľa, okolo 16:00, sa uskutoční vyhodnotenie a všetci malí cyklisti budú odmenení. No to nie je všetko. Účastníci sa môžu tešiť na tombolu, v ktorej môžu vyhrať lákavé ceny, ako sú bicykle, hoverboard či víkendový pobyt pre dve osoby. 


(4) Poľovnicke združenie Borský Svätý Jur vas srdečne pozýva na poľovnícku zábavu, ktorá sa uskutoční dňa 17.6. 2023 o 18:00hod. na jazerách Lásek. O zábavu sa postará hudobná skupina Tenor. Podávať sa bude divinový guláš, cigánska pečienka a hamburger. Čaká na vás bohatá tombola. Vstupné je 4€. Autobusová doprava je zabezpečená, ktorá bude premávať od posty od 19:00-2:00hod. ráno každú hodinu. Tešíme sa na vašu účasť. 


(5) Jún je mesiacom poľovníctva a ochrany prírody. Rodí sa nový život a tak ako sme už mnohokrát spomínali, zver potrebuje v tomto období pokoj rovnako ako ľudské mamičky so svojimi malými deťmi. Pokoj zvieracích mamičiek a ich mláďat však narúšajú ľudia, ktorí bez znalosti či pocitu empatie voči zveri vbehnú do lesa, na hlučný piknik, bicykel či vyvenčiť svojho domáceho miláčika. Preto prosíme , nezabúdajte, že zver tu žije s nami a to ona je tu v prírode doma. Správajme sa v prírode tak ako na návšteve, nerobme hluk v lese. Správajme sa k prírode s rešpektom. Poľovníci z Poľovníckeho združenia BSJ.